Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Ne osszál meg a gyerekedről mindent - veszélyesebb mint gondolod!

2019. május 08. - VargAda

img_20190304_083700.jpgMa láttam az indexen egy cikket, ami nagyon felidegesített, ezért megint elmondom, amit mindig.

A gyerekeknek vannak jogaik, a szülőknek meg van felelőssége, mit oszt meg a gyerekéről.

Láttam már olyat anyukát, aki kitette a várost, ahol a gyerek vígan itta a Kubut, és még le is írta, mennyire imádja… Vagyis én megtudom általa, hogy melyik városban laknak, ha ismerem a környéket, akkor be is tudom lőni merre, és csak várni kell a megfelelő pillanatra, hogy egy Kubuval elcsalják, mikor nem figyel anyuka, mert a telefonon tölti fel az új képet a cuki gyerekéről… rettenetesen hangzik, ugye?

Pedig a beteg elme, csessze meg, így működhet, és így visznek el gyerekeket… és akkor az kinek a hibája lesz? Igen kedves szülő: a tiéd!

Ezerszer már leírtam, sőt el is mondtam, hogy a pedofil oldalak tartalmának FELÉT a gyerekek családjainak Facebook és egyéb közösségi oldalairól lopják el… a felét!!!

Vannak olyan programok, amik ezeket letöltik, és felteszik. Ez nem kitaláció!
Ez ennek a világnak a rákfenéje, amit csak úgy lehet megállítani, ha nem teszed fel fél percenként, hol és mit csináltok helymeghatározással, nem teszel fel félmeztelen képet, ha nem kürtölöd világgá, a te gyereked mekkora rajongója pl.: a Paw Patrol-nak...stb. Honnan tudják, hány éves a gyermek? Tegye fel a kezét, aki nem tett fel a gyerekéről szülinapi tortás, mosolygós képet… De ma olyan nyilvános posztot is láttam, hogy elkezdte a kislány az óvodát, jó hogy csak az utca nevét nem tette fel a szülő! A celebekről meg nem is beszélek, akik még pénzt is csinálnak abból, hogy mutogatják a gyereküket… na majd ők 15 év múlva néznek szembe azzal, mennyire nem volt okos dolog, de ez már tényleg nem az én felelősségem!

Abban hitben meg senki ne ringassa magát, hogy “csak a barátaim láthatják”, mert bármilyen oldalt fel lehet már törni, az fb meg a keresőbe is be tud dobálni képeket… megtörtént, van rá nem egy példa.
Nem veszélyes? Dehogynem!
Szólni kell, mert valahogy a mostani fiatal anyukák, apukák nem értik, mennyi veszélyt rejt az internet adta szabadság.

Védd meg a gyerekedet, és ne mutogasd, mert neki a családjára van szüksége, és nem arra, hogy ki és mit tudjon meg róla… gyerek, meg kell védened, mert most még meg tudod, de 16 évesen már lehet, hogy nem, viszont addigra meg már mutathatsz példát!!!

Ezeknek a gyerekeknek nagyon egyszerű az internet használata, beleszülettek, de a mostani szülőknek kutya kötelességük, hogy gondolkozzanak, és ne azért osszák meg a gyerekekről az információkat, mert unatkoznak, és érezni akarják, hogy élnek, fontosak a lájkok miatt. Kinek fontos, hogy kint legyen a gyerekről a kép, neked, neki, mindenkinek?

Miért ne tegyél ki felismerhető, félmeztelen, bántó, megalázó, őt kiszolgáltató, sérülékeny helyzetben ábrázoló fotót a gyerekedről?

  1. Nagyon veszélyes!
  2. Neki vannak jogai, amit bár nem tud érvényesíteni, de később számon kérhet téged, ha meglátja a róla készült képet, ami lehet nem miatta, hanem saját magad miatt került fel az internetre.
  3. Nem szabad elfeledni, hogy ami egyszer felkerül az internetre, az végérvényesen ott is marad, és hogy onnan hova kerül, azt meg nem tudhatod!

Gondolkozz, mit teszel fel bárhová a gyerekedről!

VargAda

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr5014813936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása