Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Ajándék ötletek - magyar kézműves anyukáktól - anyukáknak

2018. október 24. - VargAda

Amikor terhes voltam, több barátom teljes jóindulattal bevett mindenféle szoptatós, válaszkész, szülős, bababarát, anyabarát csoportokba, ahol sokan sokféleképpen látták a dolgokat...na ilyen gyorsan léptem ki rengeteg csoportból, és próbáltam megoldani mindent a magam módján, lehetőségeimhez mérten, mint ahogyan-e sorokat olvasod!

Aztán amikor már kezdtem visszarázódni a munkámba, meghívtak egy anyukák által vezetett vállalkozói csoportba, ahol szuper anyukák mutatták be a saját maguk által készített munkájukat, terméküket, alkotásaikat. Akkor abban a pillanatban tudtam, hogy a Mompreneurs - magyar vállalkozó anyukák - nem fognak csalódást okozni.

Ezek az édesanyák, a gyerek/ek nevelése mellett építik fel a vállalkozásukat, és alkotnak szebbnél szebb, hasznosabb termékeket, szolgáltatásokat. Ez a vállalkozói csoport adta az ötletet, hogy bemutassam nektek is őket, ötleteket adva, hogy mivel lepjétek meg közeli vagy távoli család / barát tagjaitokat, ha bővül a család, vagy már van tipegő gyermek.

Állandóan ezt kérdezik tőlem is, mit vegyünk, minek örülnétek… stb.

Az ajándékokat mindenki szereti, akár anyukák, apukák, nagyszülők, testvérek…

LÉDA MŰHELY TERMÉKEI, PRAKTIKUSAK

Egyedi kézműves termékek, táskák, játékok az egész családnak. Én nagyon későn néztem utána a pelenkatartóknak utazásokhoz, de mikor megláttam, hogy ők ezzel is foglalkoznak, megdobbant a szívem és új szavakat tanultam, pelenkaneszeszer és egészségügyi kiskönyv tartó. Mind mind bababarát strapabíró termékek, és a család által választott anyagból készítik, így teljesen egyedi.

A Pelenka-neszeszerrel, aminek anyagát a kislányom választhatta ki magának, én visszakaptam az összes saját neszeszeremet, és okosan tudom tárolni a pelenkázáshoz minden nap használatos cuccait. Mindennek meglett a helye, mindent bele tudtam varázsolni. Pelenka, alátét, popsitörlő, krém, kis zacskók.

20180922_182530_0001.png

Az egészségügyi kiskönyvre nekem mindig azt mondták, hogy arra úgy kell vigyázni, mint a gyerek életére, mert abban van minden információ róla. Nekem sajnos még nem kiskönyvem volt, hanem kislapok, amit anyukám is rendszeresen elpakolt, így tudom, hogy a ma használatos kiskönyvek nagyon fontosak!  De nálunk sokszor repült már át a szobán, mikor a gyermek kipakolta a táskámat, vagy gyűrődött két játék közé, kissé megviselt kívülről szegény, ezért is tartom nagyon hasznosnak az egészségügyi kiskönyv tartót, főleg hogy bónuszként rá van hímezve a leányzó neve.

Emellett készítenek egyedi ágyrácsvédőket, óvodásoknak névre szóló zsákokat, ágyneműket, hátizsákokat, babafészket, rajzmappát, sópárnákat, de nézzétek körül a Léda Műhely oldalán itt.

KATALINKA - BABY PRODUCKT SZÉPSÉGEI ÉS AZ ÁLOMPOROS NYUSZILÁNYA

Másik nagyon egyedi és csodaszép ajándék, amit már újszülöttek részére is adhatunk az nem más, mint amiért én “ölni” tudtam volna: címke kocka, névre szólóan. Nekünk “csak” címke rongyunk volt, amit mindenhová vinnünk kellett magunkkal. De ma már inkább ajándékba adjuk a címke kockát, mert minden baba kedvence, zörög, csörög, különböző színes címkéket találhatnak a babák, anyaga finom tapintású, fogzáskor sokat segíthet a fakarika is, amiről azt kell tudni, hogy nem bocsát ki egészségre káros anyagokat!

 20180922_161727_0001.png

Katalinka másik specialitása a névreszoló, 40 centi magas, bababarát textilből, bélésből készült és ölelni való nyuszkó - mackó kisállatai, amiből nekünk elkészült egy cuki csajos Fruzsi-nyuszilányunk. Fruzsina mikor meglátta, abban a pillanatban imádta és azóta is bírja a kiképzést, mert hogy pont a 2-3 éves korosztály részére készültek. Ők meg mint tudjuk, nem tudnak még kíméletesen játszani, így nekünk fontos volt az időtállóság, amin a nyuszi lány, jelentem, átment! Vele alszik, de cipeli is, és amióta megvan a nyuszi lány, lelkesen mondja ki már a saját nevét is “Fuzsi”, ami nekem okozta a legnagyobb meglepetést.  

Katalinka csodaszép kézzel készített termékeit megtaláljátok itt

HA FONTOS A TIPEGŐ GYERMEKED VÉDELME, AKKOR CallKötő!

Kolta Zsófi, aki két gyermek édesanyja, nagyon lelkiismeretesen és körültekintően vezette be márkáját a CallKötőt, azért, hogy ne legyen több elveszett gyerek. Ez a mondat akkor vésődött az agyamba, hogy mennyire fontos, mikor a kislányomat a nagyszülők elvitték vonatozni...megnyugtatott, hogy hordja a saját karkötőjét és remélem, sosem kell felhívnia… ! Ami fontos, hogy kis karkötőkről beszélünk, de annál inkább strapabíróak.

A tesztelésről és a lányom első reakciójáról részletesebben itt olvashattok:TESZT

callkoto_cikk.jpg

 

KÖNYVEK

Aki a könyvet szereti, rossz ember nem lehet. Az olvasást már nagyon kicsi korban el lehet kezdeni. A könyveken keresztül tanulják meg a picik, hogy mi miért történik velük és körülöttük.

20180922_195028_0001.png

Ilyen fontos könyvnek tartom Farkas Nóra - Összeköt a szeretet, beszoktatós mesekönyvét. Ezt a könyvet nem csak akkor kell olvasni, amikor beszoktatási időszak van, hanem mindig, mert az üzenete időtlen és örök! A könyvről írt kritikát itt olvashatod el: KRITIKA

A másik óriási sláger, ami - számomra nagyon érdekes - sok szülőnek is újdonság a Usborne kiadó gondozásában megjelent kifestő könyv, amit Magyarországon a Bookuniverse forgalmazza. Olyan, mint bármilyen kifestő, csak ehhez egy darab festő ecsetet is adnak. Nem kell más az alkotáshoz, mint egy kis víz. Kevés víz, hogyha felborul, se lepjen el mindent a víz. Amikor rossz idő van és bent ragadunk, nekünk nagyon nagy segítség, hogy le tudjam kötni a figyelmét, és imádja. A kifestő könyveket itt lehet elérni: KIFESTŐK

A harmadik könyv, már nagyobbaknak szól, Salinger Richárd által írt Erdei Jógakaland mesekönyv, aminek központi témája a jóga, egy kisfiú szemszögén keresztül, és jógával kapcsolatos feladatok, amivel segíteni tud az erdei állatoknak a főszereplő kisfiú. Ezt a könyvet szabadban, de rossz idő esetén is lehet forgatni és a gyakorlatokat elvégezni. Fejleszti az empátiát, és segít megérteni a gyerekeknek mi miért fontos. Richárd könyve kicsit kakukktojás, de a kreatívért felelős anyuka segíti a munkáját, és mindazt a könyvhöz tartozó eszközt - kártyajáték, jógapárna, játszószőnyeg - amivel találkozhattok, ha felkeresítek a weboldalukat: JOGAKALAND

DEMETER CHOCOLATE - KÉZZEL KÉSZÍTETT CSOKOLÁDÉI

 

untitled_design.jpg

Ha még valami nagyon egyedi és finom ajándékot szeretnétek vinni a család részére, akkor ajánlom nektek a nagyon finom Demeter Chocolate-kat. Az étcsokoládéban lévő flavonoidok csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, a 70%-nál nagyobb kakaótartalmúak antioxidánsokban gazdagok (ez a bőrnek is jót tesz), védik az immunrendszert, rendkívül sok vitamint (A, B1, B2, B3, C, E, vas, magnézium kalcium, foszfor, mangán, kálium, cink) tartalmaznak.

A csokoládé még a kávét is helyettesítheti a kakaóbabban lévő, élénkítő hatású teobrominnak köszönhetően, valamint ki ne ismerné a boldogsághormonokat?! A kakaóbab ugyanis feniletilamint tartalmaz, amit akkor állít elő a szervezetünk, ha szerelmesek vagyunk és ez dopamintermelésre sarkallja az agyunkat, ami valljuk be, nagyon is szükséges.

A Demeter csokoládék nem csak szépek, hanem nagyon finomak is, és ezt az egész családunk tudja már. 

Ami még fontos, hogy náluk van az első csokoládé előfizetés, ami azt jelenti, hogy minden hónap 10-ig a futár megjelenik egy finom doboz bonbonnal, táblás csokival, és úgy is ajándékot adhatsz, hogy ott sem vagy! CSOKI KLUB

 

Próbáltam olyan ajándék ötleteket adni, ami hasznos, vagy értéket képvisel, mert ezek fontosak a mai világban. Én is körültekintően veszek bármit a kislányomnak, mert figyelni kell arra, hogy gyerekbarát legyen, ami alatt én azt értem, hogy:

  • ne tudja tönkretenni két perc alatt,
  • ne tartalmazzon káros anyagokat,
  • szép legyen és hasznos

Ezek az anyukák szívüket, lelküket tették bele termékeikbe, és ezt mindig érezni lehet, ha kezünkbe vesszük egyiket-másikat.

Ajánlom őket szeretettel:
VargAda

Ui: további képeket találtok az Instagram oldalamon csak keressetek rá @_vargada_

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr7514227815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása