Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

KÖNYVKRITIKA: Farkas Nóra - Összeköt a szeretet / Beszoktatós mesekönyv

2018. június 17. - VargAda

farkas-nora-osszekot-a-szeretet-beszoktatos-mesekonyv.jpgHol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

 

KIADÓ: MANÓ KÖNYVEK / OLDALSZÁM: 32 / KIADÁS ÉVE: 2018 /
MŰFAJ: MESEKÖNYV / ILLUSZTRÁTOR: Szepesi Szűcs Barbara

Mikor megláttam Farkas Nóra könyvét a könyvhéten, nagyon megtetszett. A borítója egyszerű, letisztult, és olyan, amit szívesen vettem a kezembe. Én sajnos nem szeretem a harsány színű könyveket, még akkor sem, ha azokat gyerekeknek írták.

Nem rég megszületett bennünk a gondolat, hogy kislányunkat, bölcsődébe adjuk jövőre, mert óvodába még nem veszik fel, mivel évvesztes, de szeretnénk, ha megszokná a közösséget, hogy ne legyen nagyon nehéz az óvodai időszak, ami mindenkit akarva akaratlanul megvisel. Őt, mert nincs ott “anya”, engem, mert nem tudok rá minden pillanatban figyelni, míg ő önállóan kezdi élni életét.

Nagyon nagy örömmel vásároltam meg ezt a beszoktatós mesekönyvet, aminek célja, hogy elmagyarázza a kicsiknek: azért mert “anya” nincs közvetlenül mellettük, mégis ott van velük, és hogy a bölcsi, ovi nem olyan rossz dolog, de ahhoz, hogy élvezni tudják, kicsit el kell engedni anyut.

A könyvben több dolog is megtetszett.
Egyrészt, beleírható a könyv gazdájának neve, az intézmény, a csoport, és persze az óvodai jelnek is van helye. Valljuk be, ha az én időmben lett volna ilyen könyv, nem lennék zavarban, hogy nekem vajon milyen jelet adtak… mert fogalmam sincs róla. Ez egy nagyon jó emlék tud lenni sok sok év múlva.
A másik ami nagyon tetszett, hogy nem csak a könyv elején lehet adatokat megadni, de a végén is ragaszthatsz bele képeket a gyermekről, a kis barátokról, óvónénikről és játékokról.
Utolsóként kiemelném a nyelvezetet, ami érthető, egyszerű, és pontos információkat ad a gyermek korának megfelelően.

Szót kell ejteni Szepesi Szűcs Barbara illusztrációiról: csodaszépek. Matt színük és modern megjelenésük lenyűgöző; minden képben ott van a szeretet, ami tényleg összeköti az olvasókat a könyvvel.

A könyvet minden anyukának, apukának, nagyszülőnek ajánlom, akik érthetően és kedvesen szeretnék megmutatni a csöppségnek, hogy a beszoktatás nem ördögtől való rossz dolog. Mi ezt most kicsit félretesszük, hogy amikor elérkezik az idő, elővegyük és elmesélhessük.

Ismerve magam, amilyen szerencsém lesz, ő fut és szalad majd a bölcsibe, én meg ott fogok hüppögni az ajtóban, annak ellenére, hogy tudom: a Szeretet minket összeköt.

Olvassátok szeretettel:
VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr6614054648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása