Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Drága Anyuka, legyen önbizalmad!

2018. január 13. - VargAda

Drága Anyuka!

Neked van már szuper erőd, hiszen van egy gyermeked, és ha fut, szalad, eszik, alszik, akkor hidd el nekem, te mindent tudsz!

Én ezt minden anyukának elmondanám, mert annyira rossz olvasni bizonyos csoportokban, hogy mennyire nagy az önbizalom hiány az anyukák között. Vannak támogató csoportok, ahol tényleg az anyukák kiöntik a szívüket, és tényleg kapnak tanácsot és támogatást, a legrosszabb helyzetekben is. Ez nagyon nagy előnye a közösségi oldalaknak.

Ez a bejegyzés azoknak az édesanyáknak szól, akik keresik magukat, akik igenis nagyon jól csinálják amit csinálnak.

pexels-photo-407233.jpeg

Nem írom, hogy én tudom...mert nem tudom mi a legjobb neked, de ha adhatok pár ötletet, hogy csinálhatod jobban, akkor olvasd el, amit neked írtam!

Tipp 1.

Azért mert született egy vagy több gyermeket, kövesd az álmaidat. Ha vannak ötleteid írd le, nézz utána, keress hasonló oldalakat, ötleteket. Ne add fel, mert lehet, hogy pont a gyerek/ek lesznek a legnagyobb inspirációk, hogy végre meg is tudd valósítani. Csináld!

Tipp 2.

Tanulj! Az anyukáknak van lehetősége tovább tanulni, úgy hogy azt az állam támogatja. Ha még nincs meg a nyelvvizsgád, csináld meg! Szappanokat akarsz csinálni, menj utána és tanuld meg! Bon bon készítés izgat, csak akár hobby szinten, keress rá és menj el! A tudással a fejedben, nem fogod azt érezni, hogy elbutulsz a gyerek mellett, és nem érzed magad egy nullának. Arról nem is beszélve, hogy az a 3 év bizony olyan hamar eltelik, hogy mire észbe kapsz a gyerek már oviba jár....

Tipp 3.

Én-időm, mi-időnk! Beszélj apukával, vagy ha lehet nagyszülőkkel, hogy segítsenek. Nem kell mártirnak lenni, mert anya vagy! Nehéz kérni, meg sok szervezéssel is jár, de kell neked az én-idő! Ezek után meg az apa-idő, barát-idő! Tény, hogy lelkileg fel kell készülnöd arra, hogy valaki más figyel és vigyázz a szemed fényére, de hidd el nem lesz semmi baj, ha 2 órára elmész vagy mentek a pároddal, vagy a barátnőiddel, gyerek nélkül! Ha elsőre sok, akkor először egy bevásárlást intézz el egyedül, majd egy kozmetikust, majd tovább és tovább míg végül nem leszel bátor egy igazi randihoz a pároddal!

Tipp 4.

Figyelj magadra! Orvosilag tessék elmenni kivizsgáltatni magad! Gondolok itt az éves rákszűrésre, ha valami fáj megnézetni, bőrgyógyász sem baj ha lát. Anyaként hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent magunk elé helyezünk! Nem kell. Te a gyermekednek az anyukája vagy, és ha te jól vagy - kívül-belül -, akkor az bizony mindenkinek jó. Te vagy a motor, amit igenis néha, el kell vinni feltölteni.

Tipp 5.

Kapcsolódj ki. Ha ez a sport, akkor sportolj, ha az olvasás akkor olvass, ha egy jó fürdő, akkor nyugodtan engedd meg magadnak, hiszen megérdemled.

Tipp 6.

Szelektálj és  tervezzél! A fontos, a sürgős és a halaszthatatlan dolgok között. Írj listát, hogy lásd mik azok a feladatok amit havi, heti, napi szinten meg kell oldani. Mikor akartok nyaralni, telelni, wellness-ni, kirándulni, utazni a nagyszülőkhöz, dédikhez... Pl: én utálok már vásárolni, ezért minden héten pénteken a párom elmegy vásásrolni, a következő hétre. Tudatos tervezés a titka, ami hosszútávon nagyon átláthatóvá teszi az életeteket, és bár néha rohanás lesz az idővel, de tudod mikor mi történik, és ez a legfontosabb.

Tipp 7.

Bízz a megérzéseidben. Sok anyuka meg akar felelni ennek, annak, amannak. Az a helyzet, hogy ha te hozzátáplálást nem almával, hanem sütőtökkel kezded sincsen gond, úgy is mindent meg fog kóstolni, négy vagy hat hónaposan...mindegy! Ha nem vagy biztos valamiben kérdezz meg meg másokat, de úgy cselekedj ahogy neked jó és a babádnak. Nem kell mindenkinek megfelelni. Minden baba más, minden ház más szokásokat ad, és igen vannak jobb és rosszabb napok, de találd meg minden napban a jót. Na aggódj, az a legrosszabb amit megtehetsz, inkább keresd a megoldást! Biztosan megtalálod.

Remélem jól estek a szavak és bízol önmagadban, mert ez a titka annak, hogy minden rendben legyen!

VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr3913571221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása