Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Minden ami Marvel - A könyv

2019. november 21. - VargAda

"Csináljunk valami őrültséget... mondjuk mentsük meg a világot!" (Vasember)

5562336_5.jpgHa az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne - biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról!

Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért lássuk, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon.

A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

Ezt a könyvet csak imádni lehet, ha valaki szereti a Marvel világot. Egy csoda, amit lettettek nekünk az alkotók: Adam Bray - Lorraine Cink - Melanie Scott - Stephen Wiacek.

Amikor a könyv megérkezett, megmutattam egy barátom első osztályba járó fiának, mikor nálunk jártak. Kíváncsi voltam az ő reakciójára, ha már engem teljesen levett a lábamról. Azt hiszem, három percen belül a lakásban jelenlévő összes férfi körülzsongta a könyvet, és láttam rajtuk a gyermeki izgatottságot, és a csillogást a szemeikben. Álltam, és néztem a kisfiúval együtt: “te tudtad ezt”, “ne már…” “azta mindenit, ez nagyon cool”

A könyv felépítése egyszerű és lényegre törő. A kötet részletesen mutatja be a hősöket és gonoszokat, Marvel korszakokat, járműveket, technológiát, varázserejű tárgyakat, bolygókat és a létsíkokat. Nekem nagyon tetszett, hogy nem a ma ismert Marvel szereplőkkel tették tele a könyvet, hanem tényleg a harmincas évek rajzaitól egészen napjainkig. Látható a változás, mind rajzokban, mint kifejezésekben. Mint egy igazi történelemkönyv, csak kicsit más világról. Részletesen kidolgozott precíz kötet ez, ami mögött rengeteg munka van. A legjelentéktelenebbnek tűnő szereplő bemutatásától egészen a címlapon szerelő Vasemberig mindenkiről mindent megtudhatunk. 

Egy-egy hősnél és gonosznál minden oldalon volt idővonal, mikor szerepelt, miben, mi volt a feladata. 

“Mindegyikünk más más erővel bír! Ha egyesítjük erőinket, legyőzhetetlenek lehetünk!”

Bevallom, volt némi hiányosságom a Marvel karakterek kapcsán de ez a könyv minden kérdésemre válaszolt. Volt ahol megdöbbentett, volt ahol végre összeraktam a nagy puzzlet, és gyakorlatilag mindent megértettem a szereplőkkel kapcsolatosan. 

A könyv súlyos, szó szerint nehéz (közel három kiló), mind tartalmilag, mind képanyagban. Magába szippant és nem enged, csak mikor a végéhez értél. De ez az a könyv, amit biztosan nem tudsz magaddal vinni, mert nehéz és sok helyet foglal, viszont ez az a könyv is, ami kötelező minden Marvel rajongónak!

Forgassátok szeretettel:

VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr1415319032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása