Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Én ma elvesztettem egy barátot, és nem fogok belemenni felesleges vitákba

2019. július 11. - VargAda

Mi lenne, ha egy olyan világban élnénk, ahol a biszexuális és meleg kapcsolatok lennének a mindennaposan elfogadott értékkel rendelkező kapcsolatok? Ahol nő a miniszterelnök, akinek felesége van. Ahol Isten is ebben az értelemeben adta volna hitét a világnak… Mi lenne ekkor?  

Akkor azok lennének kisebbségben, akik az ellenkező nemet szeretik. Őket vernék meg az utcán, aláznák meg az étteremben, néznék ki mindenhonnan. Akkor a heterók fognák magukat, és kiállnának a jogaikért, miszerint:

egy olyan világot képzelünk el,

  • ahol a hetero embereket nem éri rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés nemi identitásuk és/vagy szexuális orientációjuk miatt,
  • ahol teljes a hetero emberek társadalmi elfogadottsága,
  • ahol a társadalom nem kényszerít a tagjaira normákat és szerepeket azok nemi identitása alapján,
  • ahol senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja,
  • ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk,
  • ahol a sokszínűség érték, az emberek elfogadják magukat és egymást, felismerik az önismeret fontosságát, és aktívan tesznek közvetlen környezetük és a társadalom jobbátételéért.” 

A fenti kiáltvány a Pride üzenete, kicserélve a hetero szavakra! 

Tetszene ez a világ? 

Ez a fenti szösszenet egy olyan pillanatban fogalmazódott meg bennem, mikor a közösségi oldalra felkerült egy kép, és kiderült egy barátomnak nevezett anyukáról, hogy zavarja, ha a “buzik” felvonulnak! 

Gyakorlatilag nem tudtam / tudtuk megértetni vele, hogy “hahó ember, a kép ferdítés, és tessék elmenni egy Pride-ra”, hogy lásd, ezek az emberek tök normálisak, kedvesek, nem deviáns állatok, akiket azon a bizonyos képen láthat. 

“Az a bajom, hogy a liberális f.. ság miatt kb nekik már több a joguk, mint nekünk, és csak azért, mert ,,MÁS'', kb térdet kell hajtani. Ha ő buzulni akar, tegye otthon. De ne hirdesse, hogy milyen menő.”

Ma Magyarországon elmondhatjuk, nem azért állnak ki emberek, felvállalva nemi identitásukat, hogy a sajtó velük foglalkozzon, hanem, hogy egy elfogadhatóbb és élhetőbb világban éljenek melegek és nem melegek. 

Alföldi Róbert, kiváló színész, rendező, festő… de a nemi identitása miatt nem fogsz elmenni színházba? Vagy nem kapcsolod ki a tévét, ha szerepel benne? 

Én nyolc évig táncoltam, és ez a szakma tele van biszexuális és homoszexuális emberekkel, akikről még csak nem is feltételezné az ember, hogy a saját neméhez is vonzódik, naponta találkoztam velük, mégsem lettem meleg?!

De akkor nézzük, kik coming outoltak Magyarországon - a teljesség igénye nélkül

budapest_pride2.pngFaludy György - költő
Gobbi Hilda - színésznő
Karády Katalin - színésznő
Pilinszky János - költő

Árvai Péter - a Prezi alapítója
Gallusz Nikolett - énekes, színésznő
Karinthy Márton - rendező, színigazgató
Kulka János - színművész
Lakatos Márk - stylist
Mujahid Zoltán - énekes
Oláh Ibolya - énekesnő
Novák Angéla - énekesnő
Steiner Kristóf - műsorvezető, szakács
Sugár Berci - Bery - énekes

Hány dalukat, szerepüket, versüket ismered? Hány ember az ezen személyek közül, aki kevesebb azért, mert a saját neméhez vonzódik? Ez nem egy betegség, nem egy állapot, hanem egy érzés. Az én unokahúgom is meleg, de sosem bántanám, mert lányt szeret! Az ő teste, szíve, lelke, élete. El is költözött az országból, mert olyan fenemód elfogadóak vagyunk! 

Szóval én heteroszexuális kapcsolatban élek, és nem szégyellem, hogy nagyon sok olyan barátom van, aki a saját neméhez vonzódik, mind értékes ember. Szeretve szeretnek, és sokkal elfogadóbbak velünk, hetero emberekkel, mint mások velük. Van aki annyira tiszteletben tartja a hetero embereket, hogy még csak puszit sem ad a párjának az utcán, nehogy beszóljanak nekik, vagy egy sötét sikátorban megtámadják őket…ez nem tisztelet, hanem rettegés! Tőlünk! Ebben a világban, igenis el kell fogadni, ha valaki más! Legyen az cigány, krisnás, buddhista, vékony, dagadt, rövid vagy hosszú hajú, meleg, vagy hetero! 

Én ma elvesztettem egy barátot, és nem fogok belemenni felesleges vitákba. 

De jövőre fogom a lányom és a férjem, és elmegyünk a Pride-ra, sok hetero barátommal együtt, mert a “love is love!” És remélem, a lányom nem az alapján fog szerelmet választani, hogy én vagy a társadalom mit vár el tőle, hanem a szívére hallgat, ha fiú lesz, ha lány, én mindig támogatni és szeretni fogom, bárhogy lesz…nekem kutya kötelességem elmondani neki, hogy ez a világ csak akkor lesz jobb, ha mi is elfogadunk bizonyos dolgokat, és nyitottan állunk hozzá. Attól nem lesz jobb ember, ha befogom a szemét, mert egy lány egy másik lány kezét fogja az utcán. 

Én is fogom az övét! 

Jah, hogy az más… 
Love is Love! 

VargAda

Ui: A hozzászólásokat moderálom, és ha nem tetszenek, nem fogok kiengedni egyet sem! 
Kép forrása: Humen Online

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr2214939986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása