Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

ANGOL GYEREKKÖNYV AJÁNLÓ: kicsiknek, ajándékba

2018. november 10. - VargAda

Tőlem rendszeresen megkérdezik, hogy milyen könyvet vegyenek a gyerekeknek, főleg hogy nálunk a kislányom már reagál az angol szavakra, kérésekre.

Ez nálunk több okból alakult így. Egyrészt mert a szomszédunk angol, és így folyamatosan hallotta, hallja, hogy anya apa másik nyelven beszél. Másrészt angolul nézünk meséket. Harmadrészt, mert zseniális angol gyerekkönyveink vannak az Useborn magyarországi forgalmazója, a Bookuniverse jóvoltából.

usebornkonyvek.jpg

Amikor megkaptuk a könyveket, konkrétan el kellett dugni, mert annyira rápörgött a lányom, hogy azzal kelt és feküdt, így fokozatosan kerültek elő a könyvek.

Négy különböző könyvet ajánlok nagyon nagy szeretettel, mert mindegyik mást tud, másként köti le a picik figyelmét.

baby1stbook.jpgA legkisebbeknek a Baby’s very first touchy-feely Colours Play Book a legideálisabb, mert színekre bontva lehet a könyv belsejét megtapogatni, nyomkodni, és a színek alatt a legjellegzetesebb állatokat, tárgyakat lehet megnevezni angolul. Tényleg az első könyvek közé sorolnám, mert jó vastagok a lapjai, és bizony bírják a strapát. A könyv minden oldalán van valami apróság, amit meg lehet nyomkodni, kaparni, simogatni, birizgálni. A szülőknek meg ott vannak az oldalhoz tartozó színek nevei.

 

 

musicbook.jpgEgy és két éves gyerekeknek már a mai felgyorsult világunkban fontos, hogy legyen valami plusz, ezért választottam a Little Children Music Book, hangos könyvet. Aki követi a blogomat az tudja, hogy a zene nagyon fontos része az életünknek, és a zene szeretete már megfertőzte a lányomat is. Ezt a könyvet csak olyannak vegye meg bárki, aki elviseli, hogy napjában több százszor fogja meghallgatni a hangszerek dallamát külön külön, majd egyszerre. A könyv mellett jobb oldalt van egy nyomkodásra alkalmas felület, és most úgy érzem, abból sosem fogy ki az elem, mert állandóan megszólal.

Ehhez már vannak szöveges történetek, melyik hangszeren ki játszik, és hogy lesz a különböző hangszerekből egy szép összhangzású dallam az erdei állatoktól. Csodaszép rajzok és szép dallam… de néha el kell dugni, hogy ne álljon fel a hátamon a nem létező szőr. A gyermek imádja nyomkodni, kicsit táncol is rá, így ez tényleg az interaktív könyvek közé sorolható, amit lehet cipelni.

thezoo.jpgSzintén ennek a korosztálynak, de inkább két éves kor utánra ajánlanám a Peep inside The Zoo interaktív könyvet. Itt megjegyezném, hogy türelmesebb gyerekek részére jó ajándék, mert nagyon jó, hogy egy-egy kis ajtó kinyitásával be lehet nézni a lapok alá, mint például: hol alszanak a zsiráfok, vagy az elefántok, de sajnos nekünk már a gorillamama kezei többször maradtak a lányom kis kezében, mert lendülettel nyitotta ki, és vissza már csak cellux segítségével került. De ezen apróságot leszámítva, ezzel a könyvvel értette meg, hogy a pingivnek magyarul csobbannak, angolul pedig splash hangot adnak ki. Bár hihetetlen, de tényleg minden nap át kell lapozni, és mesélni az állatkertben élő állatokról angolul, és ő mondja magyarul is, angolul is. Bár az oroszlán üvöltés minden nyelven ahhhhrrrr!

dinosaurs.jpgVégezetül, meg hadd mutassam be nektek a kedvencemet, ami tényleg zseniális: a Magic Painting Book sorozatból a Dinoszauruszos változatot. Őt sokáig nem használtuk, mert a jó idő általában ki vitt minket a szabadba, de amikor megérkezett a rossz idő, előkerült. Én olyan boldog voltam, hogy 5 percre - legalább egy kávé erejéig - le tudtam ültetni a lányt, hogy azt elmondani nem tudom. A lányommal “varázskönyvnek” hívjuk.

A könyvvel együtt kaptunk egy ecsetet is. Semmi más nem kell az alkotáshoz, mint egy kis víz. Van a könyv végében egy dupla lap, amit a kifestendő papír mögé kell tenni, és így nem áll fenn a veszélye annak, hogy egy lap festése közben más lapokat is átáztatunk. Ecset, víz, és amint a papírhoz ér a víz, színes lesz a papír, mert a papírban van a festék, amit a víz old fel. Zseniális, imádom, és a lányom meg csodálkozva nézte először, amikor megmutattam, mire jó, és azóta is rajong érte, ha meglátja. Minap rendeltem meg a következő kifestőket: az unikornisos és a hamupipőkés változatot karácsonyra. A legjobb amivel le lehet kötni egy gyermek figyelmét, de akár a szülőét is, mert egy oldalt azért én is kifestettem.

 A Bookuniverse angol könyveket kicsiknek is, de nagyobb gyerekeknek is bátran merem ajánlani, mert hasznosak, lehet belőlük tanulni, és tényleg fejlesztik a készségeket.

Olvassátok szeretettel:
VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr5914363703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása