Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Neil Patrick Harris - A Különc varázsló KÖNYVKRITIKA

2018. augusztus 28. - VargAda

nph_a_kulonc_varazslo.jpg“Carter szülei halála után nagybátyjához kerül. Sajnos Sly, aki bűvész, lopásból tartja fenn magát. Carter így hányatott körülmények között menekül nagybátyjával egyik hajléktalanszállóról a másikra. Amikor azonban Sly nagybácsi őt is lopásra kényszeríti, úgy dönt, hogy elmenekül. Sly nagybácsi üldözőbe veszi, Carter végül egy mozgó vonatra ugrik, és egy kisvárosban ébred másnap. Étel után kutatva találkozik Mr. Vernonnal, aki egy csodálatos bűvész, de nem az artista társulat tagja. Mr. Vernon egy bámulatos kártyatrükkel búcsúzik, és eltűnik Carter szeme elől egy lapot maga után hagyva. Mikor Carter megvizsgálja a kártyát, észreveszi, hogy össze van ragasztva. A kártyalapot szétválasztva egy címet talál Mr. Vernon nevével. A fiú nem tud ellenállni a kísértésnek, és felkeresi a címet, ahol már várnak rá…"

 

KIADÓ: MAXIM KÖNYVKIADÓ / OLDALSZÁM: 240 / KIADÁS ÉVE: 2018 /
FORDÍTÁS: BOZAI ÁGOTA / MŰFAJ: IFJÚSÁGI ÉS GYERMEK IRODALOM

Engem meglepett ez a könyv. Egyrészt a színész Neil Patrick Harris-ról nem tudtam, hogy mesekönyveket ír, másrészt meglepett, hogy mennyire formabontóan nyúlt a történethez és a könyv felépítéséhez.  A Különc Varázsló egy négy részes sorozat első kötete.

Keményfedeles, tele grafikákkal, térképpel, és az olvasónak felállított feladatokkal, amit a “Hogyan… olvasd ezt a könyvet? fejezetnél meg is tapasztal az ember. A könyv központi témája a bűvészet, varázslás, hiszen az “Így jártam anyátokkal” sorozat szereplőjeként az író már megmutatta ezen oldalát.

A történet komor indulása elgondolkodtatott, de végül beindultak az események, és már túl is lendültem Carter árvaságán, és a nagybácsi gyermeki lelkének és tehetségének kihasználásán, drukkoltam, hogy el tudjon kerülni mellőle.  

“ - Varázslat nem létezik…
  - Ebben nem értek egyet veled - felelte a férfi. - Csupa varázslat vesz körül minket. Csak oda kell figyelnünk rá! “

Carterről hamar kiderül, hogy egy jólelkű fiatalember, aki nem szereti az igazságtalanságot, és okosan de felállított magában egy erkölcsi lépcsőt, ami alá már nem szeretne süllyedni. A többi szereplő sem hétköznapi: sötét bőrű tehetséges hegedűvirtuóz, egy kerekesszékes lány, egy másik lány akinek két apukája van. A szereplők szerethetők, bár nekem kicsit hiányzott, hogy jobban megismerjem őket, amit nagyon remélek a következő részektől. Ebből a történetből tanulhatnak a gyerekek kapcsolatokról, barátságról, problémamegoldásokról, csapatmunkáról, tisztességről, de nem utolsó sorban varázslatról.

A könyv 8-12 éves korosztálynak íródott, de szerintem felnőttek is kezükbe vehetik, ha még együtt olvassák a gyermekükkel, családi program is lehet.

Tetszett az is nagyon, hogy beleláthatunk a bűvészet világába, ezzel leleplezve pár trükköt, de kaptunk feladatokat, megoldásra váró elgondolkodtató üzeneteket.


Ajánlom mindenkinek, aki szereti a bűvészettel kapcsolatos történeteket, és a megoldásra váró feladatokat.
Izgalmas olvasmány gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt!

Olvassátok szeretettel,
VargAda

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr5914207441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása