Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Tippek, hogy kevesebb hiba legyen az oldaladon / blogodon!

Hibák, amivel rendszeresen találkozom.

2017. december 05. - VargAda

Sziasztok!

Az elmúlt pár napban közel 80 könyves blogger, közel 400 írását néztem át, és ha megengeditek leírom a legidegesítőbb hibákat, amikkel eddig találkoztam és azokat is amik elnyerték a tetszésemet.

Óriási kép amivel nyit az oldal!
-
NEM KELL! Van egy fajta tendencia, hogy jó az ha a menü feletti kép jó nagy. Én nagy felbontású gépen dolgozom, de amikor a fél képernyőt az óriási kép foglalja el, akkor nagy levegőt veszek, hogy lássam magát az oldalt és megkeressem a menüpontokat. Ennek a képnek a lényege az lenne, hogy egy kis színvilágot mutassatok meg a blogotokról. Legyen rajta egy név, és olyan kép ami rólad szól.

- Ha 1200 pixeles az oldalad beállítása, akkor ahhoz elég egy maximum 300 pixel magas kép.
- Példának ez sokkal kisebb kép, és egy névvel simán bármilyen fejlécnek megfelel.

menu_alatti_kep.png

Menüsor
- Nem egyértelmű. Ha könyves blogod van, miért van rajta beauty bejegyzés?
- Rosszul megadott menüpontok

Kereső hiánya
- Tessék kitenni a keresőt, mert lehet van olyan olvasód, mint például én, aki egy adott könyv érdekli, és nincs ideje végig nézni az elmúlt egy éves olvasásodat, hogy megtalálja azt az egy könyvet.

Betűtípus
- Cirádás betűk, rosszul választott betűtípus. Könyörgöm ne! Láttam írott betűt ami még el is dőlt...nem volt jó olvasni. Erre nagyon figyeljetek oda! De erről írtam már az előző posztomban: ITT

Mivel könyves bloggerek könyv kritikáit olvastam el, így a következők nekik lehetnek hasznosak.

Könyvek adatai. 
- Ki fordította, mikor jelent meg, mi a műfaja, kiadó neve, oldalszám.
Például így: KIADÓ: LIBRI / OLDALSZÁM: 194 / KIADÁS ÉVE: 2017 / MŰFAJ: REKLÁM, MARKETING
- Ami nem kell: isbn szám, kiadás helye
- Engem mondjuk érdekelne, mennyi idő alatt olvasták el az adott könyvet.

Maga a könyvkritika - erről lesz még külön bejegyzés!
- Nincs elválasztva a fülszöveg, és egybefolyik a kritikával, érdemes lenne legalább más színnel kiemelni, vagy dőlt betűvel.
- A kritika értékelése, legyen mindig a kritika végén. Ha elől van nem fogják érteni!
- Káromkodás: "faszkivan", "seggfej" - semmilyen könyves kritika esetén nem elfogadott. Annyira szép a magyar nyelv, és olyan választékosan beszélünk...tessék kreatívabban körbeírni ha valaki nem a legszimpatikusabb egyén, abban az adott könyvben, és rászabták a gonosz szerepét.
- Helyesírás:  "a ilyen",
"," vessző után nincs szünet,
rossz fogalmazás,
óriási hosszú mondatok, aminek az eleje és a vége már köszönő viszonyban nincsenek,
- Kritika nem érthető, mert csapong a saját véleményed, a könyv és a filozófiád között. 
- Minden kritikának kell lennie bekezdésnek, tárgyalásnak, és befejezésnek. Tudom hogy az iskolákban ezt a fejetekbe verték, de higgyétek el, erre építhető fel bármi - levél, életrajz...- könyvkritika. De erről részletesebben kicsit később! 
- 500 karakteres értékelések, csak hogy lássátok, ez 5 bekezdés, 1477 karakter, 247 szó, és még így is rövid – én több olyan kritikát is olvastam, ami 500 karakteres volt…ami pont akkor mint a piros betűkkel jelzett szöveg. Rövid, ugye? Ez nem könyvkritika, mint ahogy a szereplők jellemfejlődés, vagy éppen jellemzése sem.

Lorem ipsum dolor sit amet, nulla dolores ex eam. Hinc clita mel in, porro debitis argumentum vix ad. Sale fierent sed in, vim verterem gloriatur te. Illum dolorem voluptatibus ei his, et quaeque officiis aliquando duo. Amet comprehensam ne mea. Adhuc ludus quaeque ad qui.

Vel id quod efficiendi complectitur, appetere assueverit omittantur his eu. Simul reformidans ei vim, saepe fuisset sea an. Nec vero consul equidem ex. Sit id fastidii facilisi principes, verterem expetendis et quo, utamur recteque ne cum. Et integre mnesarchum vim. Te nec diceret ocurreret.

Quis dolore et duo, mei ei minim bonorum. Eam no dico quodsi dissentiunt, ne amet patrioque vix, impedit repudiare ei sit. Autem facete commodo ut pro, vocibus antiopam cu mea, ea qui falli accusam sensibus. Eu quo audiam sententiae, quas nobis est ea, id nam propriae aliquando. Mea id similique inciderint.

Pro cu voluptaria omittantur, id vis suas munere iracundia, et nam nonumes pertinacia percipitur. Rebum percipitur ius in, qui an audire accusata, eu veri interpretaris pro. Audire senserit pertinacia usu ad, mei te sanctus mentitum, in tempor sensibus constituto vel. An quem deserunt complectitur mei. Elit malorum debitis ad mel, an eius quando urbanitas his. Vim erant ridens elaboraret ne. In duo fugit omnes posidonium, iisque corpora euripidis ei pro.

Recusabo forensibus deseruisse ius ex, paulo similique eu vix. Dicam animal reprimique ei ius, invenire instructior sed ex, id sit eius percipit. Sonet prompta iudicabit ius no, nam populo option repudiare ea. Per error scripta temporibus ut. Pri ex inermis salutatus repudiare, primis mucius vix ne. Pri legimus blandit patrioque ea, an fabulas debitis epicuri usu, sit solum regione inermis te.”


Ajánlás hiánya
- Nagyon kevés bloggernél láttam, hogy ajánlotta volna, korosztálynak, xy műfajt kedvelők számára a könyvet.

Kapcsolat.
- A kapcsolat alatt értem minden olyan információt ahol téged meg lehet találni, és fel lehet venni a kapcsolatot.
- Instagram, facebook... és email cím. Tessék kitenni, mert van, aki nem kattint a kis kockákra a jobb oldalon.
- Ha megszűnik a blog, illik róla egy kör emailt küldeni!!!

Támogatóim
- Ehhez illik némi magyarázatot írni. Például: „A támogató kiadókat azért tettem ki, mert ….bétázom a könyveiket, ami megtisztelő, szeretem a hozzáállásukat…" bármit.

Címkék
-
Hol van, hol nincs, érdemes lenne vagy műfaji, vagy írói címkéket alkalmazni, ha már kiteszed…de az ezer címkéktől mentsen meg a jó ég, és rengeteg helyet foglal el az oldaladon. Tessék rendszerezni, és újragondolni, mi alapján rendszerezed, ez legyen az alap!

És akkor most jöjjön minden, ami viszont nagyon tetszett!

Külön menüpont, az értékeléseknek.
- ABC sorrend is tetszett, de jó volt a kiadós lista is, könyvborítós képekkel.

Hangulatos képek / zenék választása egy-egy kritika mellé.
-
Zseniálisak volt, és öröm volt látni, de a képek ne legyenek óriásiak.

Írókról pár szó
- Tetszett, hogy néha tudtam ki írta a könyvet, pár mondat életrajzi adat.

Idézetek
-
Nem több idézetről beszélek, hanem a megfelelő helyen a megfelelő idézet.
- Kedvenc idézetem is nagyon szimpatikus, de nem az ami már eleve ki volt emelve a borítón.

Folytatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr813436821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása