Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

KÖNYVKRITIKA: KOLLÁR ANNA - MODERN ISTENNŐK KÉZIKÖNYVE

Hogyan válaszd a szeretetet a félelem helyett, és éld az álmaid életét?

2018. december 18. - VargAda

kollaranna.jpg“A Modern Istennők Kézikönyve számos gyakorlaton keresztül vezet be az önismeret mélységeibe, akár egy munkafüzet. Az első lépéssel, a felismerés tudatosításával indul, majd halad az önkorlátozó hiedelmek feloldásán át a jelen megéléséig. A folyamat során az Olvasó új szemszögből nézhet rá eddigi életére. Gondolkozásmódjának átprogramozásával olyan blokkokat oldhat fel, amelyek eddig gátolták abban, hogy elhiggye értékes, szerethető és megérdemli, hogy álmai életét élje.

 

KIADÓ: MAGÁNKIADÁS | OLDALSZÁM: 214 | KIADÁS ÉVE: 2017 | MŰFAJA: ÉLETMÓD

Kollár Anna könyve először egy játékban tűnt fel, majd személyesen is találkozhattam vele egy rendezvényen, majd egy nagy marketing expón. Ezek a véletlenek vezettek odáig, hogy elolvastam a könyvét, amiről sokáig nem értettem, miért került a kezembe.

Aztán történt valami bennem és körülöttem, ami miatt úgy döntöttem, nem csak gyerekkönyveket, hanem önismereti könyveket is elkezdek olvasni, hogy rá tudjak jönni, mi a gond velem? Vagyok anya, feleség, nagyon kevés időm van a barátaimra, már akik megmaradtak, de vagyok nő, aki nem akar “elanyásodni” abban a szerepben, ami éppen most a legfontosabb az életemben.

A Modern Istennők Kézikönyve először elgondolkodtatott. Nem tudtam, mit jelent Anna neve alatt a Self-Love Coach, mert annyi párkapcsolati coach van, mint csepp a tengerben, de hogy mi a Self-Love coach, nem volt tiszta. Ezeket a kérdéseket rögtön meg is válaszolja az író, és kiderül az olvasó számára, hogy ez nem csak egy egyszerű könyv, hanem a könyv, ami bizony megmutatja a mai modern nő összes gondját, baját, megfelelési kényszerét. Bemutatkozhatunk az Ego-lányunknak, akit sokan inkább a vállukon csücsülő gonosz kis ördögnek hívhatnak, aki osztja a gonosz gondolatokat, amivel elkezdődik egy lejtmenet az önbecsülés, megbecsülés útján. Megtanultam egy új fogalmat is, ami az Ego-lányból eredhet, mégpedig: “fájdalomtest”. Szembesülsz a félelmekkel, amikkel nagyon sokan küzdenek, magánéletben, munkahelyen...

Hiába címkézed meg magadat vagy engeded meg, hogy a társadalom azonosítson a koroddal, a súlyoddal, a végzettségeddel, a munkahelyeddel, a pozícióddal, a családi állapotoddal, a barátaid számával, a magasságoddal, a kinézeteddel, a vallási vagy faji hovatartozásoddal, a születési helyeddel, a családoddal, a jövedelmeddel, a múltban elkövetett hibáiddal. Ezek közül egyik sem Te vagy!

A könyvben lépten-nyomon találunk sötétebb szürke keretbe helyezett gyakorlatokat, amivel a gondolataink mögé tudunk látni, és bizony képesek vagyunk szembenézni önmagunkkal.

Rengeteg történettel teszi érthetővé a gondolkodást, a kialakult én-képet, a “most” hatalmát.

Néha olyan érzésem volt, mintha magam lennék a hagyma, aminek szépen lassan lehámozzák a rétegeit, hogy meglássam, milyen is vagyok igazán, meglássam az önismeretemet, a valódi nőiességemet.

Nagyon tetszett, hogy ez a könyv igazán csajosra sikeredett, értem ezalatt, hogy a könyv méretét, mely elfér bármilyen női táskában, szépek a színei, jó kézbe venni. Felépítését tekintve érthető, jól építi fel magát, elegánsan magyaráz el néha egyszerűnek tűnő, de annál inkább fontos dolgokat.

Ajánlom gyakorlatilag minden olyan nőnek, akinek van kisördög a vállán, és néha nem tudja onnan lepöckölni, illetve azoknak, akiknek kell egy kis önbizalom, egy kis lelki feltöltődés.

Nagyon jó volt olvasni, ezért ajánlom szeretettel:

VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr1214498606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása