Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

KÖNYVKRITIKA - Antalics Tímea - Kovács Andrea: Peti, a holland törpenyúl

2018. február 07. - VargAda

Antalics Tímea - Kovács Andrea: Peti, a holland törpenyúl

Fülszöveg:

„Kedveslak mesés vidékére egy elcsavargott, félénk kis jövevény érkezik. Vajon hogy boldogul majd, távol az otthon biztonságától? Talán az újdonsült mezei barátok segítenek neki megtalálni a hazavezető utat? Peti, a holland törpenyúl története a bizalomról, barátságról és segítségnyújtásról szól. A kiszínezhető képek és játékok révén az olvasó maga is az erdei kaland részévé válhat.“

KIADÓ: COLORCOM MEDIA / OLDALSZÁM: 24 / KIADÁS ÉVE: 2015 / MŰFAJ: MESE / GRAFIKA: VARGA GÁBOR

uj_design_a_cikkekhez_konyvkritika.jpg

A fantázia használata, a képzelőerő megteremtése a legfontosabb dolog, amit egy szülő a gyermekének adhat, és ebben a füzetben ez mind megadatott. Célzottan kerestem olyan mesekönyveket, amiket magyar írók írtak és adtak ki. Nekem szívügyem a magyar írók felkarolása, bemutatása, és amikor megláttam a Colorcom Kiadó által megjelentetett kis gyerekkönyvecskét, felcsillantak a szemeim.

Egyrészt mert mesekönyv, másrészt mert kifestő.

Én, ha kapok egy bármilyen felnőtt vagy gyerek kifestőt, le is tesztelem, nem is akármilyen módon. Választottam is két képet, az egyiket ceruzával, a másikat filctollal színeztem ki, és átmentek a teszten. Egyik esetben sem okozott csalódást, ami azt is jelenti, hogy a szerzők és a kiadó is nagyon figyelt a papír minőségére. A többi kép színezését a jövőben rábízom a lányomra.

kep_pahtny_konyvkritika.jpg

 

Maga a történet is nagyon aranyos, és jól megfogalmazott, a gyerekek nyelvén érthetően, de mégis egyszerűen íródott. Szól egy barátságról, bizalomról, segíteni akarásról, kapcsolatokról, a természet tiszteletéről, és sok-sok megoldandó játékról, hogy a kaland végére tudjanak érni a kis barátok. Nagyon tetszett, hogy jó nagy betűkkel írták a történetet. A grafikák kidolgozottak, és gyerekeknek és szüleiknek is élvezetes lehet a színezése, ezzel is olyanná varázsolhatják, amilyennek szeretnék. Minden csak a fantáziánkra van bízva.  

A szereplők Kedveslak mesés vidékén élnek, Beni és Máté mindennapjairól szólnak, de többet nem árulok el, mert ezt a könyvet igenis minden már ceruzát fogó, színezni vágyó gyermeknek és szüleiknek ajánlom megvételre.

Remélem, a jövőben több ilyen és ehhez hasonló kis füzettel találkozhatunk, amivel nagyon nagy élményt adhatunk a gyerekeinknek és akár magunknak is.

“Kedveslakban élni jó,
Kiáltsd velünk:Halihó!
Ide ugrunk, oda szállunk,
Egész nap csak együtt játszunk!”

VargAda

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr1513642210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása