Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Képezni kell egy új nemzedéket, türelemmel és tudással!

Angolul vagy magyarul?

2017. november 28. - VargAda

Sziasztok,

Napok óta kialakult egy elég nagy vita egy közösségi portálon, hogy milyen nyelven kell eljutni az emberekhez? Mert a magyar nem világnyelv, ezért jó ha tud az ember angolul. Tény.

Az információ átadása nagyon fontos. Én örülök annak, hogy ma már nagyon sok előadás, cikk kerül ki magyar nyelven, tartalomfejlesztésről, kommunikációról, innovatív dolgokról, elérve az itthoni közönséget is érdeklik ezek a témák.

Meggyőződésem, hogy itthon ugyanannyira kell a magyar szakembereket továbbképezni, és akár oktatni is, hogy a tudásukat tényleg ne csak külföldön tudják kamatoztatni, hanem igenis itthon. Amikor elkezdtem kutatni a tartalomfejlesztéssel kapcsolatban, nagyon szét szedett cikkeket találtam. Mindenki valamire koncentrált, vagy csak egy szegmenst választva magának és abban lesz profi.

Ilyen például a weboldal. Vannak külön tipográfia zsenik, vannak fejlesztő guruk, vannak marketing szakemberek, akik csak egy vagy talán több dologra specializálódnak, és ez is jó, de szerintem szükség van arra, hogy az egészet kompletten lássuk át.

  • Mi, miért történik?
  • Ki hogyan lehet jó előadó, ha már muszáj kilépnie a saját komfortzónájából?
  • Hogyan építsd fel azt a kommunikációt, amiből meg is akarsz élni?
  • Kiket akarsz elérni?
  • Milyen következményekkel kell számolni ha...? és még ezer téma, aminek csak a tetejét kapargatjuk meg.

Erre mind mind van szakember. De ha nézem a kint már leágazóban lévő tendenciát, akkor itthon nagyon nagyon sokat kell tanulni és tanítani mindenkit, ami nagyon fontos szerintem, hogy mindezt magyarul. Én nem értek a youtube-hoz, de ismerem azt az embert aki igen. Nem vagyok tökéletes ha a megjelenésről van szó, de hiszek annak aki ért hozzá...mert nem is ez a dolgom!

Én tudatosan kezdtem a blogot csak is magyar nyelven, és használom az összes social platformot is magyarul. Pedig tudok angolul, hollandul és mint kiderült pár napja a német konyha nyelv is megy. De meggyőződésem, hogy itthon is kell képezni mindenkit.

Mindenki alatt kit értek?
Mindenkit aki blogot ír, aki ad, aki kommunikál. Sajnos azt tapasztalom - most kifejezetten könyves - blogok esetén, hogy alapvető formai követelményeket nem tartanak be, pedig állítólag iskolába a fejükbe verik a magyar tanárok. Bevezetés, tárgyalás, befejezés. Van aki a fülszöveget is (!) a könyvkritika részének tartja, de olvastam olyat is, hogy a karakterek leírását tartotta kritikának. Ezek az bloggerek 14-től fölfele, olvasott emberek, és írnak blogot, bárhová eljuthatnak, példát mutatva másoknak. De ha azt írnám, légy szíves írj egy 5 mondatos lead-ot, - röhögni fogsz - de azt megérti. Felelősségünk van azzal kapcsolatba, hogy a tudást átadjuk. Felelősek vagyunk azért, hogy egy új nemzedéket megtanítsunk arra, amivel mi most más nyelveken juthatunk csak hozzá.

Van szükség a képzésre? IGEN!
Magyarul? Ez nem kérdés.
Kiknek? Mindenkinek!

Elárulok egy titkot, nagyon nagy álmom, hogy egyszer a TED-en adhassak elő, de azzal is tisztában vagyok, hogy addig lehet évek fognak eltelni, és még többet kell tudnom, kutatnom, tanulnom és átadni a tudást, hogy egyszer talán állhassak azon a kerek piros szőnyegen és beszélhessek magyarul!

Kell ennél több motiváció?
VAdrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr5213401047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása