Könyvek, Anyaság, és minden más, ami érdekel...

VargAda.blog.hu

VargAda.blog.hu

Amikor segítenél, de csak falakba ütközöl...ezt senki nem mondta!

2017. november 22. - VargAda

Két évvel ezelőtt a Kildara kitalálta, hogy szeretné a kultúrát és a segítőkészséget megjeleníteni társadalmi felelősségvállalás formájában is.

Elhatároztuk, hogy könyveket gyűjtünk gyerekkórházak részére. Voltak leadó pontjaink, ahová érkeztek adományok, voltak emberek akikkel találkoztunk és átadták az általuk vásárolt adományokat. Senkitől soha egy forintot nem fogadtunk el, és ez így jó is volt.

A rendezvényen nagyon sok ajándék érkezett, és tényleg az embernek könnybe lábadtak a szemei, hogy milyen önzetlen emberek voltak, akik segítették a munkánkat. Két kórházba mentünk és vittük könyveket, nyomtatópapírokat, ceruzákat, kifestőket...még a könyvkiadók is beszálltak a történetbe, és volt, hogy a nővérek is kaptak könyveket, ami szintén nagyon megható pillanat volt.

Eltelt két év.
Megszületett a lányom.
A párom mindenbe támogat, de az elmúlt napok olyan dühössé és elkeseredetté tettek, hogy mindentől elment a kedvem. Több kórház volt, akikkel mi beszéltünk, volt akit más keresett meg a nevünkben, és annyira de annyira elkeserítettek a válaszok, hogy szóhoz sem jutottam.

Csak egy pár:
"szép dolog a kultúra, de miért nem hoztok inkább wc papírt",
"be akarnak jönni átadni? Mégis hogy képzelik?"
"miért pont könyvek?"
"mondja maga volt kórházban? Hozzon egy vödör festéket, és meg mutatom mit kell kifesteni."
"persze, és hová tegyük?"

Abba ugye senki nem gondol bele, hogy mi ezt összegyűjtjük, szétválogatjuk, átnézzük és még mi magunk is adunk hozzá. Elvisszük, benzin, idő, lelki felkészülés, mert beteg gyerekekkel találkozni sosem egy könnyű feladat...de ezek a beszólások után...hát kösz nem...feladtam! Médiumokra nem lehet számítani, mert decemberben mindenki ezt csinálja, meg kevés az idő, meg miért pont könyveket akarunk vinni...ezen a részén tényleg meg sem lepődtem.

Na de létrehoztam egy zárt facebook csoportot, és csak azért is meglesz a könyvgyűjtés tartva, csak máshogyan mint eddig. Egyrészt nem lesz esemény, program és beszélgetés írókkal, csak mi. Nem azért mert most "jól megsértődtem", és jót hisztiztem, hanem mert nincs már sem anyagi kapacitásom, sem erőm.
Mi fogunk beszélgetni, egymással.
Ennél többet nem tehetünk, és ez a lényeg! A Kildarának ez volt a célja anno, csak nagyon elmentünk az útról, minden szinten. Ez az én hibám.

Végül, mi nem fogunk fel tenni képeket, amikor átadjuk az adományokat, de azt megígérhetem, hogy jó helyre fognak kerülni.

A jó hír, ami végül nekünk nagy erőt adott, hogy végül találkoztunk egy kórházi alapítvánnyal, akik segítenek, hogy célt érjenek az önzetlen emberek adományai.

Szóval csatlakozzatok a csoporthoz, ha "adakoznátok, de nem vernétek nagy dobra"!
VAdrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://vargada.blog.hu/api/trackback/id/tr1813346907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása